PJ van Olphen

Bouw & Wonen

Wat zijn tegellinks?

wpadmin

Tegeltje bedrukken

De tegelzetter of, zoals dit meer algemeen bekend is, de vloerlegger, is verantwoordelijk voor het leggen of betegelen van een vloertegel die vervolgens wordt blootgelegd aan de muur of andere vloeren om te worden gebruikt voor decoratieve doeleinden. De tegelzetter begint met het verwijderen van het extra cement en vuil van de gekozen tegels met behulp van gereedschap. Dit gebeurt door beitelen of met behulp van een speciaal gereedschap, troffel genaamd. Na het verwijderen van stof en vuil worden de stukken vervolgens in klassen van cement- of kalkmortel gelegd. De tegelzetter moet lijmen gebruiken om de tegels aan de aangrenzende oppervlakken vast te maken. Hij moet ook water of cement gebruiken om ze op hun plaats te houden. Bij het plaatsen van tegels die groter zijn dan twaalf vierkante meter, kan de tegelzetter kleine stukjes triplex gebruiken om de blootliggende ruimte af te dekken.

Hij moet zich ervan bewust zijn dat vloeren sterk moeten zijn. Betegelde gebieden dragen bijna tweemaal de belasting van de grond in vergelijking met de grond. De tegelzetter moet zich ook houden aan de geldende bouwvoorschriften om de veiligheid van de bewoners van het huis te garanderen. Hij moet ook volgen procedures, zoals droog leggen en beginnen tegels hakken alleen op bepaalde tijdstippen, wanneer het gebied moet goed worden belucht om te voorkomen dat de tegels los te krijgen.

In dit beroep is er geen specialisatie. Tegelzetters kunnen werken in de woning-, utiliteits-, institutionele-, industriële-, kantoor- of woningbouwinstallaties. Tegelzetters zijn vaak zelfstandigen. Afhankelijk van iemands omstandigheden kunnen zij werk vinden bij een onderhoudsbedrijf, dat extra diensten aanbiedt. Tegelzetters kunnen ook tijdelijk werk vinden bij bouwbedrijven. multimiljoenen dollar industrie De vraag naar tegels liet in deze tijden geen ruimte voor enige opkomst. In feite is zij in een sneller tempo gegroeid dan enige andere bedrijfstak in de Verenigde Staten, maar toch zijn er enkelen die nog steeds als tegelzetter werken. Sommigen van hen zijn tegelzetters die zich hebben gespecialiseerd in vloertegels. Anderen zijn commerciële of industriële tegelzetters.

Historische tijden wijzen erop dat tegelzetters deel uitmaakten van de oude Romeinse bouw. Dat deze mensen nog steeds bestaan, kan worden aangenomen aan de hand van enkele Romeinse gebouwen die nog steeds de grote musea en openbare badhuizen sieren. In de moderne tijd zijn de meeste comfortabele plaatsen in de wereld tegenwoordig gebouwd met keramische tegels. De beste keramische tegels werden gebruikt in Romeinse constructies van muren en vloeren. Ze zijn zo populair in openbare plaatsen zoals de bushaltes, winkels en de metrostations onder anderen. In een wereld die door specialisten is gebouwd, kan een tegelzetter een specialist worden genoemd – en een tegelzetter gewoon een tegelzetter.

Lees meer

Rompertjes bedrukken

Gepersonaliseerd kraamcadeau

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top