PJ van Olphen

Bouw & Wonen

Tuin Ontwerp

wpadmin

Tuinontwerp laten maken

Het is belangrijk dat het tuinontwerp past bij de grootte van het huis en de grootte van de tuin en weer in de regio, alsof ze allemaal even groot zijn. Het is belangrijk dat de bloemen in verhouding tot elkaar blijven, zodat ze niet te veel ruimte innemen. Als de tuin heel groot is en de bloemen allemaal heel mooi zijn, kunnen ze er vreemd onsamenhangend en lelijk uitzien. Het is belangrijk dat het ontwerp van het huis bij u en uw bloemenkeuze past, zodat het er niet vreemd uitziet, alsof het op een vreemde plaats thuishoort. Het is belangrijk dat de bloemen het huis aanvullen. De eerste woorden die in je opkomen zijn ‘levendig’, ‘ingetogen’, ‘helder’, ‘kleurrijk’, ‘rustgevend’, ‘sensationeel’, ‘kubusachtig’, ‘natuurlijk’, ‘OSek’ enz. Bij een goed tuinontwerp gaat het erom de juiste bloemen te kiezen die passen bij de specifieke omgeving. De grootte van het huis, het effect van de bloemen, de afstand van de bloemen tot het huis, de tuin en het huis, de locatie van de bloemen en de plaats van plaatsing, de klimatologische omstandigheden en het seizoen van het jaar spelen een vitale rol in de tuinaanleg.

Zelfs een oase in de woestijn, waar de zon veel minder schijnt dan in het erkende seizoen van het jaar en waar de planten niet meer dan twee uur zon per dag krijgen, heeft een zorgvuldig geplande en geformuleerde tuinaanleg nodig. Daarom is het zo belangrijk om bij de te nemen beslissing over de beplanting van de tuin hulp, advies en begeleiding te vragen aan tuinexperts. Een goed doordacht tuinontwerp zorgt er niet alleen voor dat onze tuinen er mooi uitzien, maar voegt ook veel waarde toe aan onze huizen. De eenvoudige elegantie van een goed ontworpen tuin zal onze huizen er veel gastvrijer doen uitzien en dat geldt ook voor een terras met zitgelegenheid, een pittoresk latwerk, tafeltjes met gezellige stoelen, kunstmatige waterbronnen met gladde, schuin aflopende, met zand bedekte stenen en de druppelende waterval van de vogels (echte, geen vogelvormige watervallen!).

We brengen een groot deel van ons leven buiten door en daarom is het een goed idee om wat tijd en energie te steken in het aanleggen van de best mogelijke tuin. Een eigen tuin zal een bron van veel vreugde zijn, niet alleen voor onszelf maar ook voor onze familie en vrienden. Het zal een verfrissende onderbreking van de technologie overbelasting en de verwarmde micro klimaten die zo velen van ons zijn omringd door nu zijn. Een buitenruimte is ook een plek waar we tijd kunnen doorbrengen met onze geliefden. We kunnen een nieuwe tuinruimte maken, een plek om te ontspannen op een bankje in het park of gewoon tijd hebben om te genieten van de vruchten van onze arbeid.

Een deel van de picknick is genieten van een heerlijk kopje koffie, een lekkere middagsnack en een paar minuten wandelen met onze kinderen genietend van de zon. Het gebeurt niet elke dag dat we in ons eentje kunnen ontspannen. Of toch wel? Voor veel mensen is het een kwestie van overleven en je voldaan voelen. Voor anderen weer een reden om actief te zijn, een plek om te sporten. Er is onderzoek gedaan naar wat de meeste mensen gelukkig maakt. De resultaten van het onderzoek zijn heel interessant. Degenen die graag bezoek ontvangen en veel tijd besteden aan het ontvangen van vrienden, bleken het comfort van hun huis veel belangrijker te vinden dan het hebben van een plek om vrienden te ontvangen.

Tuinieren als hobby is voor sommigen van ons zo leuk dat het niet al te veel van onze vrije tijd in beslag neemt. Maar we weten allemaal dat het werk kost om onze tuinen er mooi uit te laten zien. Misschien is de ontspanningsfunctie wel wat we zoeken? Wat onze reden ook is om van tuinieren te genieten, we kunnen het waarschijnlijk allemaal over één ding eens zijn – een vleugje groen! Bij tuinieren gaat het niet alleen om de planten, maar ook om het gereedschap en de ruimte die we gebruiken om ons werk te kunnen doen. Ja, op alle mogelijke manieren werken we aan het maken van onze wereld en door dat te doen werken we aan het maken van onszelf gelukkig.

Lees meer

Bedrijfsloods bouwen

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top