PJ van Olphen

Bouw & Wonen

10 tips om het beste te maken van tweedehands meubilair

wpadmin

Weet wat je nodig hebt voordat je opslaat

Wanneer u uw gebruikte meubels gaat kopen, moet u een duidelijk idee hebben van wat u nodig hebt. Als u geen specifiek doel voor ogen hebt, is de kans groot dat u wordt meegesleept in de opwinding van het moment en vergeet uzelf de belangrijke vragen te stellen. Dit lijkt misschien contraproductief, maar het is juist een deel van het proces dat het u uiteindelijk gemakkelijker zal maken. Veel gebruikte meubelen zijn precies dat: meubelen die in de loop der jaren door verschillende mensen zijn gebruikt. Zelfs als ze zeer goed zijn onderhouden, zijn de meeste van deze stukken al eens bij iemand thuis geweest, en niet slechts bij één specifieke persoon. Er kunnen huisdieren of kinderen op hebben gezeten, en als gevolg daarvan kunnen er hier en daar een krasje op zitten, of hier en daar een vlekje. Een klein krasje op een houten tafel lijkt op het eerste gezicht misschien niet zo erg, maar het kan uw nieuwe tafel er heel slecht uit laten zien.

Tweedehands kasten

Controleer op schade voor u koopt.

Zodra je iets vindt wat je mooi vindt, controleer dan op schade, vooral als het stuk erg groot is. Lichte krassen of deuken kunnen worden hersteld met een paar schuurpapier wrijfbewegingen, maar zware schade is een ander verhaal. Als je zware schade vindt, koop het dan niet. Er zijn genoeg andere dingen die u misschien wilt kopen, maar u moet rekening houden met uw behoeften op lange termijn. Zware beschadigingen betekenen dat u er grote reparaties aan zult moeten uitvoeren als u het wilt gebruiken.

Ga er niet vanuit dat het in goede staat is.

Het is niet omdat het al eerder gebruikt is, dat het nu ook in goede staat is. Voordat je iets koopt, moet je weten hoe het eruit ziet. Als het er voor jou goed genoeg uitziet, dan is het dat waarschijnlijk ook. Als de meubels heel oud zijn en jarenlang in een opslagruimte hebben gestaan, zien ze er misschien niet zo goed uit. Als het er echter goed uitziet, maar niet gloednieuw, is het misschien de moeite waard om het te kopen. Er is een groot verschil tussen iets kunnen gebruiken en het er geweldig laten uitzien. Als een meubelstuk door verschillende mensen is gebruikt, zal het er niet altijd uitzien als een gloednieuw exemplaar. De echte test is of het gemakkelijk en comfortabel kan worden gebruikt voor uw behoeften.

Neem zelf de maten op en controleer ze nog eens.

Als je een gebruikte tafel koopt, zorg er dan voor dat je de exacte afmetingen kent. Als je ze niet kent, zal je ze nooit ten volle kunnen gebruiken. Het ergste scenario zou zijn dat je een enorme tafel koopt, maar dat hij alleen in een bepaalde ruimte in je huis past, en dat je een kleinere tafel moet vinden om daar te zetten. Als de tafel te lang is voor de ruimte of te breed, dan zult u hem moeilijk kunnen gebruiken. De enige manier om dit probleem te omzeilen is een kleinere tafel te kopen. Maar als u een kleinere tafel moest kopen omdat de tafel die u wilde te groot was, dan zult u een aparte tafel moeten kopen om ertussen te zetten. Om de afmetingen van een meubelstuk te controleren, kun je een meetlint en een stuk papier gebruiken. Je kunt ook de app tafelplanner gebruiken.

Neem zelf de maten op en controleer ze dubbel.

Als je een gebruikte tafel koopt, zorg er dan voor dat je de exacte afmetingen kent. Als je ze niet kent, zul je ze nooit ten volle kunnen gebruiken. Het ergste scenario zou zijn dat je een enorme tafel koopt, maar dat hij alleen in een bepaalde ruimte in je huis past, en dat je een kleinere tafel moet vinden om daar te zetten. Als de tafel te lang is voor de ruimte of te breed, dan zult u hem moeilijk kunnen gebruiken. De enige manier om dit probleem te omzeilen is een kleinere tafel te kopen. Maar als u een kleinere tafel moest kopen omdat de tafel die u wilde te groot was, dan zult u een aparte tafel moeten kopen om ertussen te zetten. Om de afmetingen van een meubelstuk te controleren, kun je een meetlint en een stuk papier gebruiken. Je kunt ook de app tafelplanner gebruiken.

Koop niet alleen omdat het goedkoop is. Je krijgt waar je voor betaalt.

Als je tweedehands kasten koopt, wil je niet iets kopen alleen omdat het goedkoop is. Je moet hier voorzichtig mee zijn, want het is in veel gevallen erg verleidelijk. Je moet ervoor zorgen dat je niet alleen koopt omdat de prijs goedkoop is. Als je iets koopt dat goedkoop is, moet je jezelf de volgende vragen stellen: – Wat kost het echt? – Hoe kom ik aan dit goedkope meubelstuk? – Wat moet ik doen om het bruikbaar te maken? – Wat gaat het voor mij doen? – Hoe lang gaat het mee? – Gaat het lang mee? – Is het de prijs waard?

Weten hoe je een vervalsing herkent en hoe je je ertegen beschermt.

Namaakproducten komen steeds vaker voor. Vervalste tabletten, cosmetica en zelfs kleding worden verkocht als authentieke merken. Maar het is niet alleen een probleem met producten; ook vals geld is in opmars. Er zijn veel vervalsingen in omloop en soms is het moeilijk om het verschil te zien tussen echt en vals geld. Om uzelf te beschermen tegen namaakproducten, moet u weten hoe u ze kunt herkennen. Zorg ervoor dat u niet alleen naar de prijskaartjes kijkt, maar dat u het artikel ook op kwaliteit onderzoekt. Is het te mooi om waar te zijn? Er zijn verschillende manieren waarop u kunt zien of een artikel nep is.

Samenvatting.

Als je tweedehands spullen koopt, moet je voorzichtig zijn. Het is gemakkelijk om het gevoel te krijgen dat deze artikelen gratis zijn, maar dat is niet zo. Je moet weten waar je aan begint en ervoor zorgen dat je de best mogelijke deal krijgt. Als u deze tips volgt, kunt u gebruik maken van tweedehands artikelen en ervan genieten alsof ze gloednieuw zijn.

Deze tips zullen u helpen het meeste te halen uit wat u tweedehands koopt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top